Prywatność

Coldelite Compacta Vario 8 Chef

Compacta VariO Chef to nowa maszyna typu combo do lodów i cukiernictwa, która pozwala szefom kuchni i cukiernikom uwolnić swoją kreatywność.

Trzeci falownik, który został wprowadzony w górnym zbiorniku, pozwala na zmianę prędkości ubijania i gwarantuje dużą elastyczność produkcji.

Dzięki zupełnie nowej konstrukcji drzwi górnego zbiornika, wyposażonego w obrotowy tłok, możliwa jest teraz ekstrakcja mieszanki na boki, bezpośrednio ze zbiornika.

System Vario zmienia prędkość i dostosowuje moc zamrażania w zależności od rodzaju i ilości wprowadzonej mieszanki. Skraca to czas produkcji i zmniejsza zużycie energii elektrycznej i wody aż o 30% w porównaniu do frezerów poprzednich generacji.

Compacta VariO Chef jest obecnie dostępny w najnowocześniejszej konfiguracji: świder do ciasta, świder do lodów, stalowe skrobaki, izolowane drzwiczki ze stali nierdzewnej (opatentowane), dysza prysznicowa ze stali nierdzewnej, ergonomiczna półka i koszyczek do infuzji (opcjonalnie).

Główne zalety

Coldelite Compacta Vario 8 Chef

Obrotowy spust
Dzięki praktycznemu uchwytowi można go obracać i otwierać tak, aby wydozować mieszankę do oddzielnego naczynia, lub wprost do frezera.

7 prędkości świdra pasteryzatora
Falownik pozwala użytkownikowi na regulację prędkości i umożliwia pracę z produktami o różnej gęstości: od syropów owocowych po ciasto parzone.

System VariO
Zarządza prędkością świdrów i mocą mrożenia, w zależności od ilości i rodzaju mieszanki. Usprawnia wymianę ciepła, redukuje zużycie prądu i wody (do 30%)

Dwie prędkości ekstrakcji lodów
Urządzenie umożliwia ustawienie dwóch różnych prędkości, wybranych spośród 8 dostępnych: funkcja pozwala zachować konsystencję lodów podczas przekładania wariegaturą, co ułatwia pracę. Użytkownik w każdej chwili może zmienić prędkość świdra w sposób automatyczny lub ręczny.

Drzwi frezera
Opatentowane przez Iceteam1927, Izolowane drzwi frezera, wykonane ze stali nierdzewnej, ze stalową kratkę zabezpieczającą wlew – łatwą do zdemontowania i czyszczenia.

Płytowy wymiennik ciepła
Usprawnia wymianę ciepła na niespotykanym dotychczas poziomie, przez co redukuje zużycie wody, energii i części. W połączeniu z systemem VariO oraz regularnym i prawidłowym serwisowaniem, umożliwia znaczną obniżkę kosztów produkcji.

Dodatkowo

Obrotowy spust – dzięki praktycznemu uchwytowi można go obracać i otwierać tak,
aby wydozować mieszankę do oddzielnego naczynia, lub wprost do frezera.
Nowe drzwi: z regulowanym tłokiem, do przenoszenia mieszanki do dolnego cylindra lub do wyciągania jej na boki
Drzwi frezera – opatentowane przez Iceteam1927, Izolowane drzwi frezera, wykonane ze stali nierdzewnej, ze stalową kratkę zabezpieczającą wlew – łatwą do zdemontowania i czyszczenia.
System Vario (podwójny inwerter): zmienia prędkość i dostosowuje moc zamrażania w zależności od rodzaju i ilości wprowadzonej mieszanki
Inwerter: gwarantuje dużą elastyczność produkcji i pozwala na obróbkę specjalnych mieszanek
7 prędkości świdra pasteryzatora – falownik pozwala użytkownikowi na regulację prędkości i umożliwia pracę z produktami o różnej gęstości: od syropów owocowych po ciasto parzone.
Dwie prędkości ekstrakcji lodów – urządzenie umożliwia ustawienie dwóch różnych prędkości, wybranych spośród 8 dostępnych: funkcja pozwala zachować konsystencję lodów podczas przekładania wariegaturą, co ułatwia pracę. Użytkownik w każdej chwili może zmienić prędkość świdra w sposób automatyczny lub ręczny.
Płytowy wymiennik ciepła – usprawnia wymianę ciepła na niespotykanym dotychczas poziomie, przez co redukuje zużycie wody, energii i części. W połączeniu z systemem VariO oraz regularnym i prawidłowym serwisowaniem, umożliwia znaczną obniżkę kosztów produkcji.
System DIALOG: łatwe monitorowanie i pomoc

Galeria zdjęć

Specyfikacja

Wymiary [sz-gł-wys]
60 cm - 77 cm - 153 cm
Waga
290 kg
Moc
9,5 kW
Zasilanie
400 V- 50 Hz - 3 F
Pojemność [min-max]
2,5 - 6 kg/cykl
Wydajność
68 litrów/h
Chłodzenie
woda
Wsad
1,5 - 8
Liczba prędkości świdra
8
Temperatura robocza
105°C
Gaz
Eco, Dialog

Artykuły, które mogą Cię zainteresować

Materiały w przygotowaniu. Zapraszamy już wkrótce!